210127-Beek-Kleve

27-1-2021 Beek - Kleve 27km

Voor half 7 checken we in op station Etten-Leur. De reis naar Nijmegen gaat zoals gepland. De bus is er ook volgens dienstregeling. In Beek stappen we echter te laat uit. Dan weer terug naar Beek. Tegen half 10 gaan we van start.

IMG_0247
P1000358
Al snel zitten we op de route. Via steile trappen en modderpaadjes gaat het op en af. Schitterende uitzichten en goed uitkijken. Opschieten doet het niet.

Na al dat geklim lopen we Duitsland in. Wyler is een klein dorp. Je loopt erin en na een tijdje weer eruit. Welk valt het op, dat we regelmatig Nederlands horen. We vervolgen onze weg naar Kranenburg. Dat is een grotere plaats. Tot onze blijdschap is er een bakker met koffie. Ook hier is 30% van de bevolking Nederlands.

IMG_0249
IMG_0251
IMG_0252

We lopen langs een oud station met Draisines. Na Kranenburg gaan we het bos in. Een groot NaturSchutzGebiet. We blijven er een redelijk tijd in rondlopen. De sneeuw is hier blijven liggen. We zien bijna niemand.

IMG_0253
IMG_0254

Dan gaan we aan de rand van Kleve lopen. Af en toe vangen we een glimp op van de binnenstad. Een paar km voor het einde verlaten we de route en wandelen door de binnenstad van Kleve. Anders ben je er geweest, maar heb je er niet eens een beeld van.

We lopen door de hoofdstraat. Veel winkels zijn dicht. Eerst wat foto's en het goede gevoel koesteren van een afgerond pad.

IMG_0255
IMG_0258

Dan op weg naar het Bahnhof. We zoeken de SB58 op die ons naar Nijmegen brengt. Daar de trein naar Etten-Leur in. Het fijne gevoel is gebleven en is er nog als ik op tijd in bed stap.