210120-Zetten-Beek

20-1-2021 Zetten-Andelst - Beek 26km

Net voor half 7 checken we in bij NS. Tot Den Bosch gaat de reis zoals gepland. Dan door werkzaamheden bussen tussen Den Bosch en Oss. Dat kost een uur. Creativiteit beloont zich. Via Geldermalsen en Tiel gaan we naar Zetten-Andelst. Het wordt vandaag een droge dag met temperaturen rond de 10 graden. En dat in januari.

IMG_0217

IMG_0224

Eerst naar Herveld. Mooie boerderijen en een mooie molen. Verder naar Slijk-Ewijk. Vanaf de Waaldijk een foto van een mooi kerkje.

IMG_0225

Het is druk op de Waal. En Nijmegen op de achtergrond. Veel herkennen van de 4daagse. Bij Oosterhout vertelt een infopaneel het verhaal van Market garden. In Oosterhout van de Waal weg. Van Oosterhout naar Nijmegen-noord. Gelukkig even gewoon naar het toilet bij een huisartsenpraktijk. Een opluchting.We eten wat op een bank voor de huisarts. En koffie natuurlijk.

IMG_0229
IMG_0231

Dan weer naar de Waal met uitzicht op Nijmegen. De spoorbrug over en dan de Waalkade op. Koffie is er niet. Van de Waalkade naar het Valkhof. Verder langs de rivier oostwaarts. We komen in een onbekend stuk Nijmegen. Regelmatig een pittige klim en het uitzicht op mooie huizen. Dan verder naar Beek.

IMG_0232

IMG_0235

IMG_0237

We zijn net te laat bij de bushalte. Als ik mijn hand opsteek, stopt de bus toch. Gelukkig. Met de sprinter naar Den Bosch en dan met de intercity naar Etten-Leur. Nog 1 etappe en dan zit het Rivierenpad er weer op.