210116-Wamel-Zetten-Andelst

16-1-2021 Wamel - Zetten 25km

Net na 6 uur komt Liza me ophalen. We rijden naar het station en nemen een vrije reisdag. Het blijkt nodig te zijn. Het is koud. Zo rond het vriespunt. Ik heb me goed voorbereid op de koud. Een warme muts, een icebreaker en handschoenen.

Om 8.10u zet de bus ons af in Wamel. We zijn de enige passagiers. Na ons is de bus leeg. We lopen Wamel in en hopen op koffie bij de Spar. De bedrijfsleider maakt koffie voor ons en er volgt een leuk gesprek. Net na half 9 gaan we op pad.

IMG_0186

We lopen Wamel uit richting de Prins-Willem-Alexanderbrug. Een 1,5 km lange brug. Na de brug lopen we op de Waalbandijk richting Ijzendoorn. Daarna naar Ochten. Er is geen koffie. We lopen door de uiterwaarden naar Appelenberg. Er staat veel water op de pad en een klein stukje is zelfs blubberig.

IMG_0187

We lopen door naar Dodewaard. In Dodewaard gaan we op zoek naar koffie. Het wordt een frietje met een frikadel. Wat warms in je maag, want het is nog steeds koud.

IMG_0188
IMG_0189
IMG_0190

Na de friet lopen we Dodewaard uit en bij Hien gaan we naar links, van de Waal weg. Eerst een stuk naar de A15 en dan erover. We lopen langs het station van Dodewaard.

IMG_0193

Een ruime 2km zien we, dat we misschien de trein van 2 uur zouden kunnen halen. De trein rijdt net voor onze neus weg. Eerst een koffie, dan een short walk richting Zetten, dan weer naar het station. Het is nog steeds koud.

IMG_0194

We gaan de trein in naar Tiel, dan Geldermalsen, dan Den Bosch en dan Etten-Leur. Intussen sneeuwt het. Misschien morgen 20 cm sneeuw. Een wens? Als ik thuis afgezet wordt door Liza, ben ik blij, dat ik thuis ben.